547828388708201

Page content

ondernemers risico verminderen

ondernemers risico verminderen

Als ondernemer komt er een hoop op u af. Met veel dingen moet u rekening houden en daardoor schiet er wel eens wat aan uw aandacht voorbij. Op ons blog proberen we regelmatig een tip te geven om eventuele financiële risico’s af te wenden. 

 

Tip#1

Zorg voor financieel inzicht

Houdt goed in de gaten hoe het zit met de cashflow van uw bedrijf. Hoeveel inkomsten en uitgaven heeft u? Natuurlijk heeft u daar uw financiële stukken voor, maar probeer ook tijdens het kwartaal inzicht te houden, door bijvoorbeeld een kasboek bij te houden. Zorg er ook voor dat de inkomende facturen bij elkaar liggen en dat u een vast moment in de week hebt om deze te betalen, en te kijken of uw uitgaande facturen wel betaald worden. Ook fijn. Tel daarnaast uw vaste lasten eens op. Zijn er onnodige kosten? Of kunnen de kosten lager door bijvoorbeeld andere abonnementen af te sluiten?

Tip #2

Controleer facturen

Controleer altijd of de factuur wel klopt. Ga na of de prijs die op de factuur staat ook de afgesproken prijs is. Let daarnaast goed op nepfacturen. Het gebeurt dat at random facturen naar bedrijven worden gestuurd.

Tip #3

Zorg voor een goed geordende administratie

Deze maand moeten de btw aangiftes weer gedaan worden. Om zeker te weten dat u alle benodigde administratie inlevert bij het administratiekantoor, is een goed geordende map behulpzaam. Zelf houden wij (meestal) de volgende indeling aan:

  • Inkomende facturen – zowel facturen van de groothandel, als kleine inkoopbonnen, lunchbonnen Enz.
  • Uitgaande facturen
  • Kas – Indien aanwezig
  • Bank

Comment Section

0 reacties op “ondernemers risico verminderen

Plaats een reactie


*