547828388708201

Page content

Is pinloos betalen de toekomst?

Is pinloos betalen de toekomst?

De ING en ABN Amro hebben deze maand een voorzichtig begin gemaakt met het pinloos betalen. Daarbij hoeven klanten slechts nog maar hun pinpas tegen het systeem te houden. Dit kan alleen bij betalingen tot een bedrag van €25. Maar heeft dit pinloos betalen wel nut? Wat is het voordeel ten opzichte van het ‘oude’ pinnen? 

Tijd     Het grootste voordeel van dit betaalsysteem is tijd. Per betaling heeft het pinloos betalen een tijdswinst van 6 seconden op het ouderwetse pinnen. Zes seconden lijkt niet veel, maar bij een rij van 10 man is dit toch algauw een minuut. Vooral voor bedrijven waarbij veel kleine betalingen worden gedaan, zoals een kiosk, levert deze manier van betalen tijdswinst op.

Realisitsch?    Het pinloos betalen lijkt nog een ver van ons bed show. Toch is dit betaalsysteem dichterbij dan gedacht. De NFC-chip, die nodig is voor deze manier van betalen, zit al standaard op de nieuwe betaalpassen. Daardoor loopt een groot deel van de Nederlanders al met de juiste pas rond. Daarnaast loopt Nederland eigenlijk achter op andere Europese landen met betrekking tot dit systeem. In landen als Polen, Spanje, Portugal en Groot-Brittanië wordt dit systeem al gebruikt.

Veiligheid    Een belangrijk aspect van dit systeem is natuurlijk wel de veiligheid. Juist de pincode zorgt ervoor dat niet zomaar iedereen geld van jouw bankrekening kan halen. De NFC-chip zorgt voor voldoende veiligheid door alleen maar actief te zijn binnen een straal van 10cm.

Limiet     Het maximaal bedrag per transactie is €25. Per dag heeft de klant een limiet van €50. Is dit limiet overschreden? Dan moet weer eenmalig de pincode ingevoerd worden. Dan kan weer tot een bedrag van €50 pinloos betaald worden.

Comment Section

0 reacties op “Is pinloos betalen de toekomst?

Plaats een reactie


*